Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν, επιμένει στην πρόταση για πιστοποιητικά εμβολιασμού

INTIME

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και την κ. Φον Ντερ Λάιεν. Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε τέθηκε η αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και η καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε εκ νέου την υιοθέτησή τους ως ένα εργαλείο διευκόλυνσης των μετακινήσεων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel (Σαρλ Μισέλ), την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen (Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν) τον Πρωθυπουργό António Costa (Αντόνιο Κόστα) της Πορτογαλίας, η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel (Άνγκελα Μέρκελ) και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi (Μάριο Ντράγκι).

Πρόταση εκ νέου για καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3kkp9UP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη