Αρμενία: Απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του καταγγέλλει ο Πασινιάν

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται στη χώρα απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Οι ένοπλες δυνάμεις απαίτησαν την παραίτησή του ιδίου και σύσσωμης της κυβέρνησής του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Νικόλ Πασινιάν, είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις καθώς οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική τη διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράφουν 40 υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την απόλυση του Τιράν Κατσαριάν, του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη δήλωση αυτή, υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, αναφέρεται επί λέξει, σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων Armenpress: «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν είναι πλέον σε θέση να λάβουν λογικές αποφάσεις».

«Για πολύ καιρό, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέχονταν υπομονετικά τις "επιθέσεις" από την κατεστημένη κυβέρνηση με στόχο να δυσφημίσουν τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά όλα έχουν τα όριά τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, προσθέτουν ότι η «αναποτελεσματική» διοίκηση της κυβέρνησης και τα «σοβαρά λάθη στην εξωτερική πολιτική» οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Πασινιάν, που χαρακτήρισε το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε απάντηση των παραπάνω, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Αρμένιους στους δρόμους ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα απευθυνθεί στο λαό με διάγγελμα μέσω livestream στο έθνος μέσω του Facebook, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παραίτησης.

{https://twitter.com/ragipsoylu/status/1364853022334025729?s=20}via Ειδήσεις https://ift.tt/3aQc3LR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.