ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: Κάλεσμα σε Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας


ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Όλοι στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις  5:30μμ στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στην οδό Λεωσθένους Δεδούση 9, 1ος όροφος

 

Συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι

 

Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι οι μεγάλοι χώροι συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων για να μη θιχτεί η κερδοφορία τους.

 

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας. Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Η θλιβερή εξέλιξη με το θάνατο της 16χρονής, το άθλιο κοντέϊνερ στο Νοσοκομείο Λαμίας και ο σωρός κρουσμάτων στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας, γκρεμίζει κάθε αμφιβολία.

 

Στο όνομα των "έκτακτων αναγκών", του "εκσυγχρονισμού" και των "αντοχών της οικονομίας" επιβάλουν όρους και συνθήκες εργασίας που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση, στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στην εργασία χωρίς δικαιώματα.

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα – κόλαφο για τη ζωή μας

 

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε το οριστικό χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, με 200 ευρώ κατώτερο μισθό. Δεν πρέπει να δεχτούμε τις νέες ανατροπές με την παραπέρα ευελιξία των εργασιακών σχέσεων Δεν πρέπει να δεχτούμε τα 10ωρα με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την παγίωση αλλά και την επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας. Η ζωή όλων μας θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα αν δεχτούμε την άθλια κατάσταση στην Κοινωνική Ασφάλιση και την παραπέρα παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, αν προχωρήσει η μετατροπή της ασφάλισης σε χρηματιστηριακό ρίσκο;

 

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά επιδιώκεται να έχουν βάθος και γερά θεμέλια για να μείνουν! Η επόμενη μέρα θα είναι κόλαση για όλους μας αν δεν απαντήσουμε σήμερα οργανωμένα, συλλογικά και ταξικά, αν η μάσκα προστασίας μετατραπεί σε φίμωτρο για τις διεκδικήσεις μας, αν υποχωρήσουμε μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 

 

Είναι ώρα να παλέψουμε για: 

Ø Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Ø Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ø Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας. Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών για τους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

Ø Μαζικό και δωρεά εμβολιασμό για όλο το λαό.

Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ.

Ø Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Ø Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, με ανθρώπινα και αξιοπρεπή ωράρια εργασίας. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου - μη εργάσιμου χρόνου. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων που αφορούν την τηλεργασία.

Ø Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική- λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Ø Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.

Ø Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού, Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα σχολεία.

 

Να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία οικογένεια απροστάτευτη. Κυβέρνηση και τραπεζίτες έχουν βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία και οικογένεια και “τρέχουν” πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, νερού κτλ παρά τις συνθήκες της πανδημίας.

Πρέπει να συντονιστούμε σε όλη τη Φθιώτιδα για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον αγωνίζεται, καλούμε σε στήριξη και σε αλληλεγγύη κάθε εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης όπως των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των υγειονομικών, των απολυμένων της σίτισης του Γ.Ν. Λαμίας, των εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό.

 

Κάθε συνάδελφος/σσα, που προβληματίζεται για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, έχει συμφέρον και καθήκον να στηρίξει την πρωτοβουλία του Ε.Κ Λαμίας, να στηρίξει τα αιτήματα και να συμβάλει ώστε η σύσκεψη να αποτελέσει την πρώτη πράξη για την οργάνωση αγώνων που θα υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Η Διοίκηση


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη