Ένα ακόμη «Πράσιμο Σημείο» του Δήμου Λαμίας για την ανακύκλωση - Γεμίσαμε ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ!


Ένα ακόμη «Πράσιμο Σημείο» του Δήμου Λαμίας για την ανακύκλωση. Γεμίσαμε ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ! Τα πράσινα έπιπλα θέλουν και τα πράσινα σημεία τους. Και είναι ακόμα πιο σίγουρη και πιο αποτελεσματική η πράσινη διαχείρισή τους, όταν αυτά είναι δίπλα στη Γερμανική Τάφρο, για να μπορούν να πάνε κατευθείαν στο Μαλιακό με την πρώτη πλημμύρα. Πάλι καθαροί θα είμαστε! μας ξεπλένουν οι πλημμύρες. Έχετε σκεφθεί αν δεν ήταν οι πλημμύρες και αν δεν ήταν η θάλασσα του Μαλιακού, τι όγκους σκουπιδιών θα είχαμε σε κάθε ρέμα και σε κάθε σούδα; 

Ας σοβαρευτούμε όμως, γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Όπως πάμε, ούτε σ’ αυτή τη δημοτική περίοδο θα δούμε Πράσινα Σημεία και Πράσινες Γωνιές, ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο Δήμο Λαμίας. ΟΚ, δεν μπορούν. Θα μπορούσαν όμως - μια και το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη στο δημότη, αυτός πετάει σκουπίδια κι αυτός ευθύνεται για όλα, κι αυτό έχει γίνει πια της μόδας…- να εφαρμόσουν το Νόμο, να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Καθαριότητας που ορίζει τι γίνεται με τους παραβάτες, να παραπέμψουν κάποιες περιπτώσεις στον εισαγγελέα, αλλά όμως το σπουδαιότερο:  να ορίσουν ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ, πώς θα διαχειρίζεται τα βαριά και ογκώδη αντικείμενα, πώς θα διαχειρίζεται τα κλαδέματα, τις ηλεκτρικές συσκευές. Κι αυτά χωρίς περιστροφές. Και να ορίσουν υπεύθυνους σε κάθε κοινότητα τους προέδρους των κοινοτήτων και τα κοινοτικά συμβούλια, όπως ορίζει ο Νόμος.


Πόσο δύσκολο αλήθεια είναι, να ακούγονται αυτά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και να δημοσιοποιούνται στα τοπικά ΜΜΕ με σποτάκια και ανακοινώσεις; Πόσο δύσκολο είναι να πάει σε κάθε σπίτι ένα έντυπο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΥΑΛ, για το πώς ο δημότης πρέπει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του, υπενθυμίζοντας τον Κανονισμό Καθαριότητας και τα πρόστιμα στους παραβάτες; Πόσο δύσκολο είναι να μπουν πινακίδες προειδοποιητικές σε κάθε μέρος που εντοπίζονται παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών; Πόσο δύσκολο είναι να καθαρίζεται η περιοχή των Ρομά στην Καμηλόβρυση μια φορά το μήνα έστω; 

Και δε λέω να κάνουν Ολοκληρωμένη Διαχείριση και να εφαρμόσουν αυτά που αναφέρει ο Εθνικός Σχεδιασμός. Αφού δεν μπορούν, πάει στο καλό, μην περιμένουμε να πιάσουμε και στόχους. H Κυκλική Οικονομία είναι μόνο για τους άλλους Ευρωπαίους, όχι για μας!!

[Πας για προπόνηση, για λίγο τρέξιμο, και γυρίζεις άρρωστος!]

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη