Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη, θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος

eurokinissi

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον ρ/σ «MAX FM 93.4» της Πάτρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο στη Βουλή απολογούμενος και δεν θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όπως το να στραφεί η συζήτηση στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους βγήκαν μπροστά να μιλήσουν για όσα υπέστησαν και να μοιραστούν τον εφιάλτη τους μαζί μας» και πως το κρίσιμο είναι πώς ενδυναμώνεται η φωνή αυτών των ανθρώπων, πώς δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτό είναι που δεν έκανε στην υπόθεση Λιγνάδη».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «από τις 6/2 που υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αντιθέτως για μέρες μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα», ενώ «ο πρωθυπουργός -δια του κυβερνητικού εκπροσώπου- δήλωσε στις 15/2 ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «όλη αυτή η διαδικασία δεν έστελνε σήμα διερεύνησης των καταγγελιών, έστελνε ξεκάθαρο σήμα συγκάλυψης», για να σχολιάσει πως «όλα αυτά, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμο είναι για τις διωκτικές αρχές, όταν μιλάμε για τέτοιας μορφής εγκλήματα, να δράσουν γρήγορα και να διεξάγουν έρευνα σε προσωπικό υλικό -για παράδειγμα- του κατηγορούμενου».

Όπως σημείωσε, η στάση κυβέρνησης και Μενδώνη «άλλαξε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι εναντίον του κ. Λιγνάδη υπήρχε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα» και πως έτσι «σήμερα βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν σε απίστευτες αντιφάσεις, με τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι οι ίδιοι ζήτησαν από τον κ. Λιγνάδη να παραιτηθεί στις 6/2, πράγμα που σημαίνει ότι τόσες μέρες η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μας έλεγαν ψέματα».

Αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα -για να υπερασπιστεί τον πελάτη του- να εκφέρει κακοποιητικό λόγο εναντίον των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες, μιλώντας για "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους"».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων δείχνει ξεκάθαρα ότι τα διάφορα ανορθολογικά μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6 μμ, το οποίο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα γιατί, εκτός των άλλων, όπως δείχνει και μελέτη που έγινε στη Γαλλία, αυξάνει τα κρούσματα αντί να τα μειώνει».

Τέλος, τόνισε ότι η Αττική είναι «στο κόκκινο» με το 90% των ΜΕΘ να είναι καλυμμένες, ότι επιβαρυμένες είναι και άλλες περιοχές και πως η κυβέρνηση «πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση των τεστ ώστε να γίνεται ουσιαστική ιχνηλάτηση της πανδημίας και μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς».via Ειδήσεις https://ift.tt/3qPT7CN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.