Πράσινο φως για την επιδότηση δόσης επιχειρηματικών δανείων - Τα κριτήρια ένταξης

Intime

Επιδότηση δόσης για δάνεια έως 300.000 ευρώ στο πρόγραμμα Γέφυρα 2, θα ενταχθούν και επαγγελματίες, οι οφειλές των οποίων ανέρχονται στα 4 δισ.

Το πρόγραμμα Γέφυρα 2 έρχεται για να στηρίξει όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία με μείωση του τζίρου τους κατά 20%. Προβλέπει την επιδότηση των δόσεων επιχειρηματικών δανείων για 9 μήνες ενώ τα κριτήρια που συζητούνται είναι μεταξύ άλλων το μέγεθος της επιχείρησης και το ύψος της οφειλής ενώ στους κόφτες θα είναι και το ύψος της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.

Αναλυτικότερα, εκτός φανίζεται ότι θα τεθούν επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ ενώ το όριο οφειλής μάλλον θα κλειδώσει στις 300.000 ευρώ. Αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι επίσης και το κατά πόσο εκτός από συνεπείς επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν και δάνεια που είναι σε καθεστώς καθυστέρησης ή δάνεια καταγγελμένα.

Ο στόχος πάντως φαίνεται να είναι να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες δανείων αλλά με μειωμένη επιδότηση για αυτές που έχουν οφειλή σε καθυστέρηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του ισχύοντος προγράμματος για δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση /υποθήκη στην πρώτη κατοικία. Το πρόγραμμα για τους μικρομεσαίες πληττόμενες επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και εφόσον πάρει το πράσινο φως από τους θεσμούς αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη, ενδεχομένως με τη λειτουργία πλατφόρμας αντίστοιχης με αυτή που έχει δημιουργήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων.

Να σημειωθεί ότι έως την ενεργοποίηση του προγράμματος «Γέφυρα» η κυβέρνηση συμπληρωματικά θα εφαρμόσει 3μηνο πρόγραμμα –από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο– επιδότησης των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί μείωση του τζίρου λόγω COVID-19 από 20% και πάνω.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tHjw7v
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη