Φλέγεται και σήμερα η Αττική, ψηλά τα κρούσματα δίχως τέλος η διασπορά

Eurokinissi

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα στην Αττική καταγράφηκαν 354 κρούσματα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα στην Αττική καταγράφηκαν 354 κρούσματα

- Ανατολική Αττική 48
- Βόρειος Τομέας Αθηνών 41
- Δυτική Αττική 20
- Δυτικός Τομέας Αθηνών 45
- Κεντρικός Τομέας Αθηνών 89
- Νότιος Τομέας Αθηνών 36
- Νήσοι 22
- Πειραιάς 53

Στα ύψη πάλι τα κρούσματα και σήμερα με την θλιβερή πρωτιά να καταγράφεται και πάλι στην Αττική με τη διασπορά να είναι ανεξέλεγκτη.
Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική, με συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στα ενεργά κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Ο κεντρικός τομέας και συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων κατείχε τη μερίδα του λέοντος, καθώς από τα 677 ενεργά κρούσματα έφτασε τα 1.054. Οι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που ανήκουν και αυτοί στον κεντρικό τομέα παρουσίαζαν μικρές αλλά ελεγχόμενες προς το παρόν αυξητικές τάσεις. Συνολικά ο Κεντρικός Τομέας την 1η Φεβρουαρίου είχε 920 ενεργά κρούσματα και 1.468 εννέα μέρες μετά. Ο Δυτικός Τομέας, το ίδιο χρονικό διάστημα από 468 έφτασε τα 774, ο Νότιος Τομέας από 348 πήγε στα 592, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής από 165 ανέβηκε στα 230, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών από 496 έφτασε τα 743, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από 392 έπιασε τα 503 ενεργά κρούσματα και τέλος η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εκτοξεύτηκε από τα 408 στα 618 στις 9 Φεβρουαρίου.

Πάντως σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, είχαν εισαχθεί στο Θριάσιο 10 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στο νοσοκομείο προσέρχονται βαριά περιστατικά.

Σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, στο Σωτηρία νοσηλεύονται, σήμερα, 278 ασθενείς, ενώ καθημερινά παρατηρείται αρνητικό ρεκόρ με ασθενείς για κορωνοϊό στις ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 84 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό, οι 79 είναι καλυμμένες.

Μεγάλη αύξηση εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία Αττικής, Πάτρας και Χαλκίδας
Στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, καθώς νοσηλεύονται 31 ασθενείς σε 44 κλίνες, όμως σε πολλά άλλα νοσοκομεία οι κλίνες είναι γεμάτες.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να μην χρειαστεί να υπάρξουν «αυτοσχέδιες ΜΕΘ», τις οποίες γιατροί-εντατικολόγοι από την Θεσσαλονίκη χαρακτήριζαν ως «ο Θεός να τις κάνει ΜΕΘ».

Τα στοιχεία για την Αττική:

ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύονται 79 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 31 ασθενείς σε σύνολο 44 κλινών.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ: 11 ασθενείς στις 23 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rQuqpO
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη