Βεβαιώσεις μετακίνησης: Τι ισχύει για εκ περιτροπής εξ' αποστάσεως εργασία και εργαζόμενους με εργόσημο

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Τι ισχύει για εκ περιτροπής εξ' αποστάσεως εργασία και εργαζόμενους με εργόσημο

Διευκρινήσεις έδωσε το Υπουργείο Εργασίας  με εφαρμογή από αύριο.

Για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο, από τη Δευτέρα 15/2/2021 τίθεται σε εφαρμογή νέο έντυπο «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΡΓΟΣΗΜΟ».
Το έντυπο αυτό εκδίδεται μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr/.

Η βεβαίωση αυτή χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για την μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο έντυπο Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00.
Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00΄ έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Αναφορικά με τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων διευκρινίζεται πως:

- Σε περίπτωση κατά την οποία η εξ' αποστάσεως εργασία παρέχεται εκ περιτροπής, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του ειδικού σκοπού εντύπου Ε4.1.
- Σε περίπτωση κατά την οποία η εργασία παρέχεται με κυλιόμενο ωράριο, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του καταχωρημένου στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» προγράμματος εργασίας.via Ειδήσεις https://ift.tt/3b2s3cQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.