Λέσβος: «Ναι» στην κατασκευή νέας κλειστής δομής από το Δημοτικό Συμβούλιο

Λέσβος: «Ναι» στην κατασκευή νέας κλειστής δομής από το Δημοτικό Συμβούλιο

Με οριακή πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης η δημιουργία νέας κλειστής δομής και το κλείσιμο όλων των υφιστάμενων δομών.

Ενημέρωση για το νέο κέντρο και την κατάσταση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ενώ τοποθετήθηκαν και οι τρεις βουλευτές του νομού.

Ο κ. Μηταράκης στην εισήγηση του δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει μια κλειστή – ελεγχόμενη δομή σε ιδιωτικές εκτάσεις σε μη κατοικημένη περιοχή 3.000 θέσεων και επιπλέον θέσεις για το ΠΡΟΚΕΚΑ και τα ασυνόδευτα ανήλικα. Η διάρκεια παραμονής θα είναι από 2-6 μήνες.

O δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, στην εισήγησή του, επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κλειστό ελεγχόμενο και προσωρινό κέντρου υποδοχής μεταναστών αλλά είναι ότι πρέπει να είναι έξω από τον αστικό ιστό.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι προέδρου του πρώην δήμου Λουτρόπολης Θερμής αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μοριας, Παναγιουδας

Στην ψηφοφορία που έγινε μέσα σε κλίμα έντασης η εισήγηση της δημοτικής αρχής για κατασκευή νέας δομής στην Λέσβο πέρασε με 16 ΝΑΙ και 15 ΟΧΙ και ενα λευκο από τους δημοτικούς συμβούλους

«Θετική ψήφος ΔΣ Μυτιλήνης στο κλείσιμο όλων των σημερινών δομών / διαμερίσματα και δημιουργία κλειστής / ελεγχόμενης δομής εκτός πόλης. Αφήνουμε πίσω μας την μεταναστευτική κρίση με ολοκληρωμένη πολιτική μείωσης των ροών και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες» έγραψε μετά την ψηφορορία στο twitter ο Νότης Μηταράκης.

{https://twitter.com/nmitarakis/status/1357192727729946626?s=20}

Η απόφαση αυτή έρχεται έναν χρόνο μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο νησί από κατοίκους που αντιδρούσαν στην κατασκευή της νέας δομής.

5042724

5044198

5044193



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tjEyJ8
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη