Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης, από τη στιγμή που έκλεισε για ασφάλεια η Νέα Οδός, ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να προβεί και δεν έχει προβεί σε αίτημα αποζημίωσης που να αφορά σε απώλεια εσόδων για τον οδικό άξονα, τόνισε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου, με αφορμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το θεσμικό πλαίσιο για την διαδικασία κυρώσεων στους παραχωρησιούχους για πράξεις ή παραλείψεις, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 δεν προβλέπονταν τίποτα, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από την κακοκαιρία οι εταιρείες παραχώρησης που είναι στην αρμοδιότητα τους η λειτουργία και συντήρηση οδικών ήταν σε ετοιμότητα και από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι πληρούσαν τις προδιαγραφές για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Επανέλαβε δε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου δεν οφείλεται στην αδυναμία του παραχωρησιούχου να τον αφήσει ανοιχτό αλλά σε απόφαση της ΕΛΑΣ που φοβόταν όχι την κατάσταση του δρόμου αλλά την αδυναμία των οδηγών να οδηγήσουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Θύμισε τέλος την εμπειρία του 2017, οπότε και έμεινε ανοιχτός ο δρόμος αλλά δίπλωσαν νταλίκες και εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες χιλιάδες οδηγοί.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3q0AN8C
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη