Ανατροπές για λιγότερη φορολογία με «χειρουργικές» φορολογικές παρεμβάσεις

Ανατροπές για λιγότερη φορολογία με «χειρουργικές» φορολογικές παρεμβάσεις

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει παρεμβάσεις σε αντικειμενικές αποδείξεις, χρέη για να αποτραπούν σημαντικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους

Η ραγδαία επιδείνωση της εικόνας στο υγειονομικό πεδίο προκαλεί έντονες πιέσεις στα κρατικά ταμεία ανατρέποντας παράλληλα τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου στο φορολογικό μέτωπο. Μες τους πόρους να μην είναι απεριόριστοι, όπως λένε οι Χρήστος Σταικούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και όσο δεν φαίνεται φως στο τούνελ της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει έκτακτες χειρουργικές φορολογικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι αλλάζουν βδομάδα με την βδομάδα ανάλογα με τις εξελίξεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και με βάσγ τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών οι παρεμβάσεις που εξετάζονται στο φορολογικό πεδίο αφορούν:

Προκαταβολή φόρου: Η μείωση στο 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις που παρά την μείωση του τζίρου κατέγραψαν κέρδη το 2020 βρίσκεται στο τραπέζι, με τις οριστικές αποφάσεις να παραπέμπονται για το καλοκαίρι. Η μείωση αναμένεται να είναι ανάλογη της πτώσης του τζίρου.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Για να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι οι οποίοι λόγω των δύο Lockdowns και τώρα του τρίτου στην Αττική αδυνατούν να καλύψουν το 305 του εισοδήματος τους με ηλεκτρονικές συναλλαγές.. Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να μειωθεί το όριο από το 30% στο 20% ή ακόμη χαμηλότερα. Στο τραπέζι είναι και η ακύρωση του πέναλτι ποσοστού 22% που επιβάλλεται στην διαφορά των αποδείξεων που υπολείπονται από την απαιτούμενη αξία.

Τεκμήρια: Για τα τεκμήρια διαβίωσης που απειλούν φέτος τους φορολογούμενους που είδαν τα εισοδήματα τους το 2020 να μειώνονται σημαντικά λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο Χρήστος Σταικούρας είπε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι στο τραπέζι. Πληροφορίες όμως επιμένουν ότι είναι ένα όπλο στην φαρέτρα της κυβέρνησης 'ώστε να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.

Αντικειμενικές Αξίες και ΕΝΦΙΑ: Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν μια ακόμη αναβολή στην ολοκλήρωση της άσκησης ευθυγράμμισης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις εμπορικές τιμές. Ο κ Σταικούρας ανέφερε χθες «υπάρχει μια άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αν ολοκληρωθεί φέτος και μπει στα συστήματα του ΕΦΝΙΑ τότε θα δούμε  αν προκύπτει δημοσιονομικό περιθώριο.»



via Ειδήσεις https://ift.tt/371y6gn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη