Αλεξανδρούπολη: Οι σφοδρές βροχοπτώσεις εγκλώβισαν σε σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αλεξανδρούπολη: Οι σφοδρές βροχοπτώσεις εγκλώβισαν σε σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σφοδρή βροχόπτωση σε ολόκληρο τον Έβρο, ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή οδήγησαν στον εγκλωβισμό 21 μαθητών σε νηπιαγωγείο του Απαλού. Οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει και σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (στο ThessToday) Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», τόνισε ο δήμαρχος.

Αλεξανδρούπολη: Εγκλωβισμένοι σε σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί λόγω της κακοκαιρίας

«Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει αυτή την ώρα με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ωστόσο οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται και αυτό σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν φτάσει και εκεί. «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους», ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο Αεροδρόμιο σε πολλά σημεία, όπου η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες και αντίστροφα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MpLcgr
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη