Συνέχιση των εμβολιασμών παρά τη «Μήδεια» - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ηλικιωμένοι για τα ραντεβού

Eurokinissi

Θα μπορούν να μεταφερθούν, ακόμα και μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι ηλικιωμένοι που έχουν ραντεβού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ έχει καταρτιστεί ήδη ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι από εχθές, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία για τη «Μήδεια», είχε τονιστεί ιδιαίτερα η ανάγκη οι δήμοι της χώρας να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό την υλοποίηση της επιχείρησης «Ελευθερία», ακόμα και εν μέσω ακραίων φαινομένων.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τον κρατικό μηχανισμό είναι να μην χαθεί καμία από τις δόσεις των εμβολίων και να μπορέσουν οι πολίτες να προσέλθουν κανονικά στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχει γίνει ο εφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων και δεδομένων των συνθηκών διατήρησης και φύλαξης των εμβολίων, αυτά πρέπει να γίνουν τις ημέρες που έχει κανονιστεί. Έτσι, έχει καταρτιστεί από την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα ούτως ώστε να είναι προσβάσιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και να μπορούν να μεταφερθούν, ακόμα και μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι ηλικιωμένοι που έχουν ραντεβού.

Αν παρόλα αυτά κάποιοι δεν τα καταφέρουν, τότε υπάρχει λίστα αναπλήρωσης για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και τοπικές λίστες που έχουν καταρτιστεί από υγειονομικές περιφέρειες ούτως ώστε να διατεθούν τα εμβόλια σε κατοίκους των περιοχών που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντροvia Ειδήσεις https://ift.tt/2N8Yq1t
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.