Καραντίνα χωρίς ξενύχτια αλλά με τσιγάρο και αλκοόλ

pexels

Τα σημάδια της στην καθημερινότητα των Ελλήνων, η οποία σε ποσοστό 60% είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, άφησε η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Focus Bari.

Eνα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown, λιγότεροι από ένας στους τρεις (29%) θεωρούν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και μόνο ένας στους δέκα (11%) ζει σήμερα μια καλύτερη καθημερινότητα απ' ό,τι πριν την πανδημία.

Μάλιστα, οι άντρες δηλώνουν ότι η καθημερινή τους ζωή έχει επιδεινωθεί περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ το ίδιο παρατηρείται κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες και στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε σχέση με την περιφέρεια.

Οι βασικοί λόγοι είναι η έλλειψη αλλαγής περιβάλλοντος (82%), το ότι ντύνονται συνέχεια με πυζάμες, φόρμες και αθλητικά (42% και 52% μεταξύ γυναικών), καθώς και το ότι δυσκολεύονται να τηρήσουν ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα (37%).

Τηλεργασία

Επίσης, για εκείνους που εργάζονται από απόσταση, οι παράμετροι που επηρέασαν προς το χειρότερο τη ζωή τους είναι το γεγονός ότι από το σπίτι δυσκολεύονται να βάλουν τα όρια μεταξύ του προσωπικού και του επαγγελματικού χρόνου, καθώς και το ότι οι συνθήκες στο σπίτι δεν τους επιτρέπουν να συγκεντρώνονται στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Ωστόσο, θετικό είναι το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα (78%) των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει αλλάξει, με ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 14% να αναφέρει ότι η υγεία τους είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχουν πάρει βάρος γιατί τρώνε περισσότερο, έχουν σταματήσει να ασκούνται, κοιμούνται λιγότερο ή άσχημα, και αισθάνονται κατάθλιψη, μελαγχολία, μοναξιά ή και στρες και άγχος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μόλις, ένα 8% σημειώνει ότι η υγεία τους έχει βελτιωθεί και αυτό γιατί τρέφονται πιο σωστά και μαγειρεύουν στο σπίτι, ασκούνται καθημερινά, κοιμούνται καλύτερα, νιώθουν λιγότερο στρες και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους και στην πρόληψη της υγείας τους, ενώ κάποιοι έχουν υιοθετήσει κάποιες νέες, καλές, καθημερινές συνήθειες.

Αύξηση

Τέλος, η χειρότερη καθημερινότητα, και οι συνθήκες της πανδημίας, έχουν οδηγήσει πάνω από έναν στους τρεις Eλληνες (36%) να ξεκινήσει ή και να αυξήσει τουλάχιστον μία από μια σειρά βλαβερών συνηθειών όπως το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, τα στοιχήματα, την υπερβολή σε συμπληρώματα διατροφής χωρίς οδηγίες ειδικού κ.λπ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NEsHFu
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη