Ερχεται ρύθμιση για ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων που αφορά την κοπή δέντρων

Ερχεται ρύθμιση για ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων που αφορά την κοπή δέντρων

Στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων αναφορικά με το κλάδεμα και την αποψίλωση δέντρων, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στη Βουλή, άμεσα θα κινηθεί η διαδικασία περί αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων, ενώ στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα κατατεθεί και ο νέος εκλογικός νόμος για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μεταξύ των σπιτιών στα οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Διόνυσο είναι και το δικό του, ωστόσο, ανέφερε ότι την Τρίτη , όταν ο Δήμαρχος Διονύσου υπέβαλλε το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτό εγκρίθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Για τα έσοδα των δήμων, ο κ Πέτσας είπε ότι μειώθηκαν πολύ εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο όπως πρόσθεσε το 2022 θα είναι χρόνιά συζήτησης και αναμόρφωσης των ΚΑΠ και θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για μεταφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενόψει του 2023 που είναι και εκλογική χρονιά για τους Δήμους.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NGnKfe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη