Νέες καταγγελίες για Φιλιππίδη, «με χτυπούσε ανελέητα επί σκηνής»

mega

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος κατήγγειλε τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης», μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο Mega.

Όπως ανέφερε, αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, καθώς βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά, ενώ θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Όπως υποστήριξε, όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής, «έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε ο ηθοποιός.

O κ. Ψάλτου περιέγραψε λεπτομερώς τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συμπεριφορά που αντιμετώπιση από εκείνον. Όπως είπε, η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2013 με τον κ. Ψάλτου ως εξωτερικό συνεργάτη και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης».

Καθόλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης δε διανοείτο να ακούσει τα παράπονα του ηθοποιού και συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός.

Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε ανελέητα τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Από τότε και για τις επόμενες επτά παραστάσεις, ο κ. Φιλιππίδης σταμάτησε να τον χτυπάει, αλλά ξεκίνησε να τον εκφοβίζει, υποστήριξε ο κ. Ψάλτου.

Σαν αδίκημα έχει παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα.

«Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον κ. Φιλιππίδη.

Φιλιππίδης : Απαντά με εξώδικο στις καταγγελίες για ξυλοδαρμό ηθοποιού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζητά από τον δικηγόρο του ηθοποιού να ανακαλέσει μέσα σε 3 ημέρες.

Με εξώδικο απάντησε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στην καταγγελία που έγινε από τον δικηγόρο Γιώργο Γεραρή και σύμφωνα με τον οποίο, ένας άνδρας ηθοποιός καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό πάνω στη σκηνή και στα παρασκήνια.

Στο εξώδικο ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου «ψευδείς και συκοφαντικούς» και ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, συνήγορος των κ.κ. Δούκα, Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη, αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA μια ακόμη καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη από ηθοποιό που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του.

«Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015 με τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο και αφορά η καταγγελία.

O Πέτρος Φιλιππίδης έσπρωχνε και χαστούκιζε τον συνάδελφο του για τις ανάγκες του ρόλου στην παράσταση «Φον δημητράκης», ενώ η κακοποίηση συνεχιζόταν και στα καμαρίνια.

«Το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο. Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του», ανέφερε ο κ. Γεράρης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37PxLOj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη