Μητσοτάκης για πρόβληματα στην ηλεκτροδότηση: Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των πολιτών

Μητσοτάκης για πρόβληματα στην ηλεκτροδότηση: Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των πολιτών

Για την κακοκαιρία Μήδεια και τα προβλήματα που προκάλεσε μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Να ξεκινήσουμε βέβαια με το ζήτημα της κακοκαιρίας «Μήδεια» η οποία έπληξε με πάρα πολύ μεγάλη ένταση την Αττική. Θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχληση και το θυμό των πολιτών», ανέφερε απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Κι εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά, αλλά και εκ των υστέρων, τέτοια φαινόμενα. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές οι οποίες είχανε πληγεί από την κακοκαιρία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ειδικά σε περιοχές, στο Διόνυσο και στην Εκάλη, ουσιαστικά έπρεπε να ξαναχτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή. Ήτανε τόσο μεγάλη η ζημιά η οποία έγινε και τόσα πολλά τα δέντρα τα οποία έπεσαν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πως αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον. Είναι σαφές και γνωστό και σε εσάς ότι υπάρχει μία ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Δέσμευση προσωπικά δικιά μου και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο για αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί να υπάρχει και η ανάλογη λογοδοσία».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3drID8E
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη