Σε μηνιαίες δόσεις οι εισφορές για αναγνώριση χρόνου από τους αγρότες

Σε μηνιαίες δόσεις οι εισφορές για αναγνώριση χρόνου από τους αγρότες

Την διαδικασία της καταβολής εισφοράς στον e-ΕΦΚΑ για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ.

  Η διαδικασία καταβολής εισφοράς εξαγοράς για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.    Σύμφωνα με την απόφαση, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ δικαιούνται να αναγνωρίσουν τον χρόνο ασφάλισης στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ, εφόσον οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές σε αυτόν, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.   Για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλουν την μηνιαία εισφορά που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος κατά το έτος υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.   Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης δεν προκύπτει για το έτος αυτό ασφάλιση του αιτούντος στον e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ), ο αιτών δηλώνει την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμεί να γίνει η αναγνώριση.   Ο ως άνω αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης που έχει ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, ή σε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή με χρόνο λήψης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα από τους ανωτέρω φορείς.   Για την ως άνω αναγνώριση ο ασφαλισμένος υποβάλλει σχετική αίτηση άπαξ πριν από την συνταξιοδότησή του. Το συνολικό ποσό της ανωτέρω εισφοράς αναγνώρισης εξοφλείται σε τόσες μηνιαίες δόσεις, όσοι είναι και οι μήνες που αναγνωρίζονται. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ, οπότε παρέχεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς.   Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της κοινοποίησης της απόφασης. Καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται επιβάρυνσή της με τον εκάστοτε προβλεπόμενο τόκο καθυστέρησης.


via Ειδήσεις https://ift.tt/36GoEim
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη