Συνεταιριστική τράπεζα Λαμίας: Η ακτινογραφία ενός «θαμμένου» σκανδάλου


Εκτενές ρεπορτάζ για την Συνεταιριστική τράπεζα Λαμίας, δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνοντας μάλιστα λόγο στο πρωτοσέλιδο της για την «ακτινογραφία ενός «θαμμένου» σκανδάλου».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο ίου 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος, προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για έλλειμμα στα ίδια κεφάλαια ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και την έθεσε υπό εκκαθάριση.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση εκπρόσωποι της Τράπεζας είχαν προβεί σε επίσημες καταγγελίες για τη συμπεριφορά και τη στάση των εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας λόγο για προειλημμένη απόφαση.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας βρέθηκε την τελευταία εικοσαετία στη δύνη ενός Οικονομικού Σκανδάλου, υπεύθυνοι για το οποίο, ήταν σε μεγάλο βαθμό, οι Διοικούντες αυτήν, οι οποίοι όμως, παρά τα Πορίσματα του ΣΔΟΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος στα οποία κατονομάζονται και τις δεκάδες Μηνύσεις των Συνεταίρων, οι οποίοι διεκδικούσαν τα Μερίσματα τους, παρέμειναν για χρόνια στο απυρόβλητο.

Τι είχε συμβεί; Η Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας είχε καταφέρει από το 1992 μέχρι το 2012 να υπερχρεώσει τους πελάτες της με παράνομη Κεφαλαιοποίηση των τόκων οδηγώντας τους σε πλήρη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους, ενώ είχε προχωρήσει και σε κατασχέσεις ακινήτων τους.

Παράλληλα δεν απέδιδε στους Συνεταίρους τα Μερίσματα τους, όπως οι ίδιοι επανειλημμένως είχαν καταγγείλει, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δάνεια σε ημέτερους.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη