Στερεά Υπεροχής: Αγιάτρευτες ακόμα οι πληγές της "Θάλειας"

Με τη θεσμική ιδιότητα του επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" και του περιφερειακού συμβούλου, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω, σήμερα Πέμπτη 11-02-2021, τον τομεάρχη υποδομών - μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., κ. Νίκο Παππά, για την πορεία αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες έντονες κακοκαιρίες στην Εύβοια.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκα στα προβλήματα που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία "Θάλεια", που δυστυχώς στοίχισε και σε ανθρώπινες ζωές. 

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ότι θα αναλάβει την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, οι σχετικές μελέτες ακόμα αναμένονται και τα αντιπλημμυρικά έργα φαίνεται ότι παραπέμπονται στις καλένδες.

Δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και δυσκολεύουν την έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. 

Η διαχείριση των έργων αποκατάστασης του "Ζορμπά", προϋπολογισμού 15.700.000 ευρώ, με κλειστές διαγωνιστικές διαδικασίες, με έργα ακόμα σε εξέλιξη, με έργα που δεν άντεξαν στην επόμενη κακοκαιρία, όπως ομολογούν και κυβερνητικοί βουλευτές, με έργα που ανατέθηκαν με πολύ μικρά ποσοστά έκπτωσης, δεν φαίνεται να προβλημάτισαν την περιφερειακή αρχή.

Την ίδια πρακτική ακολούθησε και στην περίπτωση των έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία "Θάλεια", προϋπολογισμού 57.900.000 ευρώ. 

Κλειστές διαγωνιστικές διαδικασίες, διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, παρόλο που παρατάξεις της μειοψηφίας αντιπρότειναν, με επιχειρήματα, τις ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες, που διασφαλίζουν τόσο τη διαφάνεια όσο και μεγάλες εκπτώσεις.

Ως επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής", ζήτησα την άμεση συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, για την καταβολή της αποζημίωσης σε όσους επλήγησαν, πολίτες, αγρότες, επιχειρηματίες και που ακόμα την αναμένουν καθώς και την παρέμβασή της, με την άσκηση ανάλογης πίεσης, για υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Ευελπιστώ πως αυτή η συνάντηση - συνεργασία θα αποφέρει κάτι θετικό για την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη