Οικολογική καταστροφή, δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Χαλκιδική

Οικολογική καταστροφή, δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Χαλκιδική

Στην οικολογική καταστροφή που απειλεί με εξαφάνιση πολλά είδη ζώων και πτηνών έρχεται ένα νέο περιστατικό στην Χαλκιδική που μόνο λύπη και ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Δεκάδες φλαμίνγκο έχουν πεθάνει από δηλητηρίαση στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Αγίου Μάμα.

Τα φλαμίνγκο δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο που περιείχαν κυνηγετικά σκάγια, τα οποία και κατάπιαν, δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Καλπάκης από το σωματείο «Δράση για την άγρια ζωή».

«Από τα τέλη Ιανουαρίου που παραλάβαμε τα δύο πρώτα φοινικόπτερα με συμπτώματα δηλητηρίασης, έως σήμερα έχουμε νοσηλεύσει στις εγκαταστάσεις μας συνολικά 9 πουλιά. Όλα τους είχαν καταπιεί σκάγια. Στην ακτινογραφία φαίνονται τα σκάγια στο στομάχι του πουλιού. Δεν είναι πυροβολημένο καθώς η νεκροψία έδειξε ότι τα είχε καταπιεί», σημείωσε ο κ. Καλπάκης.

φλαμινγκο τελευταια

«Αρχικά», πρόσθεσε, «δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε πού βρίσκεται το πρόβλημα, αλλά με την πάροδο των ημερών και την εισαγωγή νέων πουλιών για νοσηλεία και την εύρεση συνεχώς νεκρών πουλιών, το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, όπου έχουν πεθάνει δεκάδες πουλιά».

φλαμινγκο2

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξένησε πέρυσι την πρώτη αναπαραγωγική αποικία φλαμίνγκο (όπως είναι γνωστά τα φοινικόπτερα) στη χώρα μας και «από παράδεισος αυτών των πουλιών, τελικά γίνεται εφιάλτης τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σταύρος Καλπάκης.via Ειδήσεις https://ift.tt/3dHNxOQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.