Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις με τους περισσότερους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις με τους περισσότερους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρά το αργό της ξεκίνημα, η Ελλάδα έχει επιταχύνει τις διαδικασίες εμβολιασμού, φτάνοντας πια στην 5η θέση όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ειδικότερα, μέχρι τις 24 Φλεβάρη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 794.347 εμβολιασμοί ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν λάβει 522.510 άτομα. Συνεπώς η εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού ξεπερνά πια το 7% (7,32%).

Επομένως, η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την σχετική της κατάταξη ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, βρίσκεται πια στην 5η θέση μπροστά από χώρες, όπως η Γερμανία (16η θέση), η Σουηδία (17η θέση), το Βέλγιο (19η θέση), και η Γαλλία (21η θεση.

Συγκριτικά, δηλαδή, με την κατάταξή της στις 15 Φλεβάρη έχουμε ανέβει 8 θέσεις.

Τα κορυφαία κράτη - μέλη της Ένωσης όσον αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών είναι η Μάλτα (15,92%), η Δανία (8,82%) και η Ρουμανία(7,48%). Στις 3 τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Κροατία, η Λετονία και η Βουλγαρία, οι οποίες έχουν εμβολιάσει μόλις το 4,05%, το 2,64% και το 2,13% του πληθυσμού τους αντίστοιχα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην χορήγηση και των 2 δόσεων εμβολίου

Μέχρι σήμερα και τα 3 εμβόλια που έχουν εγκριθεί κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγούνται σε 2 δόσεις (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Θυμίζουμε ότι η 2η δόση είναι απαραίτητη για να αποκτήσει κάποιος τη μέγιστη προστασία από το εμβόλιο.

Δεδομένου ότι η 2η δόση των εμβολίων χορηγείται με απόσταση 21 ημερών, 28 ημερών και 12 εβδομάδων από την πρώτη για το εμβόλιο των Pfizer, Moderna και AstraZeneca αντίστοιχα, είναι λογικό ότι οι πλήρως εμβολιαζόμενοι σε όλες τις χώρες να είναι αρκετά λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που έχουν λάβει την 1η δόση.

Όσον αφορά την Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν λάβει και τις 2 δόσεις 271.837 άτομα. 2,5% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρισκόμαστε στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης. Στην κορυφή βρίσκονται η Μάλτα (4,8%), η Ρουμανία (3,1%) και η Δανία (3%). Ας σημειωθεί ότι εκτός Ε.Ε.. το Ισραήλ είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανοσία, καθώς έχει εμβολιάσει παραπάνω από 1/3 του πληθυσμού της και με τις 2 δόσεις (36,4%).

Αναλυτικά πίνακες και στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qUMY8n
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη