Παπαϊωάννου: Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, τι είπε για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο πανεπιστήμιο

Παπαϊωάννου: Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, τι είπε για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στη Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έντονα προβληματική κατάσταση. Δεν έχει φτάσει ακόμα η κατάσταση στο αμήν όμως είναι σωστό να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία δεν θα μας οδηγήσουν στο να πούμε για άλλη μια φορά «βοήθα Παναγιά».

Είμαστε στο επίπεδο της συγκέντρωσης του ιϊκού φορτίου αντίστοιχα της 20ης Οκτωβρίου με διαφορετικά όμως κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή την 20η Οκτωβρίου, που φτάσαμε στο τέλος Οκτωβρίου και μετά έγινε η έκρηξη, ήταν διαφορετική η κινητικότητα, τα σχολεία ήταν όλα ανοιχτά, το λιανεμπόριο, η εστίαση.

Τώρα δεν είναι ανοιχτή η εστίαση, δεν υπάρχει το εμπόριο όπως το ξέραμε όμως τώρα υπάρχει η μετάλλαξη άρα μια αυξημένη μεταδοτικότητα, είμαστε σε βαρύ χειμώνα που ευνοεί την μετάδοση όλων αυτών των λοιμωδών νοσημάτων.

Άρα εξετάζοντα κάθε φορά διαφορετικές παράμετροι και κριτήρια. Με τα σημερινά δεδομένα η άποψη μου είναι ότι πρέπει να μειωθεί η κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι και το κλείσιμο, για αν μικρό διάστημα, και των σχολείων όπου εκεί έχουμε τις μετακινήσεις γονέων και παιδιών.

Οι τελευταίες μας μετρήσεις 5 και 7 Φεβρουαρίου σε σχέση με 1η και 3η Φεβρουαρίου ήταν κατά 100% πιο αυξημένες οι τιμές που σημαίνει ότι αυτό αποδείχτηκε και στα κρούσματα . Ήμασταν στα 80 και μετά πήγαμε στα 174 άρα δείχνει ότι αρχίζει να υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Πως μειώνεται η διασπορά; Με μείωση της κινητικότητας».

Σε ερώτηση για το αν προτείνει το κλείσιμο των σχολείων, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η πρόταση είναι μέσα στη μείωση της κινητικότητας και τα σχολεία. «Είναι μέσα στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η απότομη άνοδος για να γίνει επιθετική όμως το «θέλω» από την πραγματικότητα θα το δούμε σήμερα κα αύριο που θα έχουμε τα νέα αποτελέσματα. Η πανδημία αυτού του είδους αλλάζει όχι μέρα με τη μέρα αλλά ώρα με την ώρα, φαίνεται ότι αυτή η αύξηση θα συνεχίσει οριακά να υπάρχει και είναι στο χέρι μας να την ανακόψουμε».

Τέλος, αναφορικά με τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο πανεπιστήμιο, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία και πραγματικά χαίρομαι που η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε τόσο γρήγορα. Έχει ήδη αρχίσει, καλούνται παλιές φοιτήτριες και έχει ξεκινήσει η προανακριτική εξέταση, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και χαίρομαι για τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tIINyf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη