Δημήτρης Λιγνάδης: Οι καταγγελίες που τον έστειλαν στη φυλακή και η απάντηση Κούγια για το «πολιτικό θρίλερ»

INTIME

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης εξακολουθεί να δηλώνει αθώος ωστόσο  οι καταθέσεις εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζονται. Ο ίδιος οδηγήθηκε στις Φυλακές Τρίπολης χθες το μεσημέρι 26/2 μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων. Ο δικηγόρος του κ.Κούγιας με νεότερή του δήλωση κάνει λόγο για «πολιτικό θρίλερ» ενώ απάντησε και στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος και ο Δ.Λιγνάδης οι οποίες έφεραν αναβρασμό στην κοινή γνώμη. 

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, βρίσκεται πλέον, στις φυλακές της Τρίπολης, κρατούμενος μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση στην κοινή γνώμη. Οι φήμες υπήρχαν από καιρό όπως αναφέρουν αρκετές φωνές από το χώρο του θεάματος ωστόσο, οι δυο επίσημες καταγγελίες σε βάρος του, για τον βιασμό ενός 14χρόνου το 2010 και ενός 17χρόνου, το 2017, έφεραν ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις.

«Είμαι αθώος, πρόκεται για σκευωρία» επιμένει ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ακολούθησε στην απολογία του ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με ανήλικους. Τις κατηγορίες σε βάρος του, τις χαρακτήρισε κατασκευασμένες στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς όπως ανέφερε, «τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τη στιγμή που ανέλαβα Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπο μου».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταθέσεις σε βάρος του από θύματα και μάρτυρες, δίνουν μία άλλη εικόνα, για τις επαφές του με ανήλικους.

Ο 23χρόνος που κατήγγειλε τον βιασμό του από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη σε ηλικία 17 ετών δίνει στη κατάθεση του στην ανακρίτρια το στίγμα της σχέσης που είχε με το Δημήτρη Λιγνάδη και ξεκαθαρίζει γιατί περίμενε πέντε χρόνια για να μιλήσει.

Στην ερώτηση γιατί δε μίλησε νωρίτερα, απαντά «εγώ δεν είχα αναφέρει μέχρι τώρα το περιστατικό που έγινε με τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο αλλά και τις σεξουαλικές μου σχέσεις μαζί του, γιατί ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο.

Μου έλεγε συγκεκριμένα: «… και δε θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο, το όμορφο προσωπάκι σου. Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε. Μου πήρε πολύ χρόνο να αποδεχτώ ότι μου συνέβη αυτό το γεγονός του βιασμού, γιατί δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω, ήταν πολύ δύσκολο. Γι'αυτό είμαι περήφανος με τον εαυτό μου, που βρήκα το θάρρος να το αναφέρω, έστω και τώρα» ξεκαθαρίζει στην κατάθεση του στην ανακρίτρια.

Αιγύπτιος μάρτυρας: «Τον φοβόμουν γιατί ξέρω ότι έχει πολλές διασυνδέσεις»

Παράλληλα, ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αίγυπτο, δίνοντας στην ανακρίτρια δύο φωτογραφίες με τον σκηνοθέτη, επισημαίνει ότι δεν το είχε κάνει νωρίτερα καθώς «φοβόμουν τον Λιγνάδη μήπως μου προκαλέσει κακό και γιατί με είχε ήδη απειλήσει ότι εάν «ανέβει» στο διαδίκτυο κάποια κοινή μας φωτογραφία, θα μου πετάξει οξύ στο πρόσωπο, μια πρώην του. Τον φοβόμουν γιατί ξέρω ότι έχει πολλές διασυνδέσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάνε πολλά άλλα άτομα».

Βέβαια, ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, δικαιολόγησε την εμφάνιση του, χωρίς μπλούζα, υποστηρίζοντας ότι το «ημίγυμνο δικαιολογείται γιατί η παράσταση σε όλο το δεύτερο μέρος με ήθελε ημίγυμνο και γύριζα στο καμαρίνι ημίγυμνος».

Απαντώντας σχετικά με φωτογραφία που έστειλε ο ίδιος στον 16χρονο, σχολίασε: «Δεν αποκλείω να είχα στείλει. Την περίοδο εκείνη, στα πλαίσια της παράστασης του Ριχάρδου έπρεπε να χάσω βάρος και να γυμναστώ».

Ωστόσο, η απολογία του σκηνοθέτη αλλά και οι καταθέσεις των πέντε μαρτύρων δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που του έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή, κρίνοντας ότι «o κίνδυνος υποτροπής συνάγεται ευκρινώς και από τα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του, που αφορούν στην αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, καθ'οιονδήποτε τρόπο, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας του».

Ο Κούγιας απαντά για το «επαγγελματίες ομοφυλόφυλοι»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του μίλησε στο Open και τη Σίσσυ Χρηστίδου για την απόφαση προφυλάκισης του πελάτη του. «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό. Η ένσταση μου είναι ότι για αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση.

Για να δούμε αν αξίζει να ασκηθεί ποινική δίωξη. Αυτό που έγινε στην Ανακριτή και τον εισαγγελέα έπρεπε να γίνει με τις καταγγελίες. Έχω τα πάντα στα χέρια μου που αφορούν τον Λιγνάδη. Νομίζω ότι αυτό είναι μια επιλογή που υποκρύπτει υπόγειες διαδρομές και κατασκευή.

Ο πρώτος εισαγγελέας δεν κάνει αυτό που του λέει η δικονομία. Σκέφτομαι τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, ένα ακραίο πολιτικό θρίλερ; Kάτι άλλο πιο βαθύ που έχει σχέση με την κυβέρνηση;» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη σημείωσε: «Δεν έχουμε παιδιά, συγγνώμη. Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών και ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας και ο δευτέρος είναι 30 ετών και ζει στη Σουηδία. Και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος, 21 ετών που το 2015 ήταν σχεδόν 15 ετών.

Εδώ τον καταρράκωσαν όλοι τον Λιγναδη, είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Εγώ θα προβλέψω το μέλλον αυτής της υπόθεσης. Αυτή η προσπάθεια κάθαρσης που υπό τον προεδρο του ΣΕΗ κατέστρεψε τον Λιγνάδη, θα καταρρεύσει. Μέλη του ΣΕΗ μέσω των νομικών τους συμβούλων τον φωτογράφιζαν.

Ό,τι λέω προσπαθώ να το αποδεικνύω μέσα από τα δικόγραφά μου. Θέλω να δω αυτή η κάθαρση ηθικής του ΣΕΗ που ξεκίνησε τι τύχη θα έχει στο μέλλον, θα εξαντληθεί στην υπόθεση του Λιγνάδη; Αυτοί ήταν οι μόνοι που κατήγγειλαν κακοποίηση; Eπέλεξα να είμαι bisexual, είπε ο Λιγνάδης. Ήταν μια τίμια συμπεριφορά επειδή και εμένα με έχουν χαρακτηρίσει ομοφοβικό».

Για τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες ομοφυλόφυλοι», ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε:

«Ξεκίνησε όλο από έναν Ν.Σ. αλλά εγώ δεν είμαι στον κύκλο των ηθοποιών. Μου έστειλαν λοιπόν τις φωτογραφίες που είχε στο διαδίκτυο και σε μια είναι ολόγυμνος και γράφει: «Ο πρωκτός μου δεν έχει σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ποιους κατονόμασα; Oνόμασα αυτούς που δεν είναι απλά σεξουαλική επιλογή τους, αλλά που είναι επιλογή ζωής να ζουν επαγγελματικά πουλώντας το σώμα τους σε ομοφυλόφιλους και αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο των καταθέσεων τους. Είναι escort (συνοδοί).

Η απολογία Λιγνάδη ολόκληρη



via Ειδήσεις https://ift.tt/37Sj7py
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη