Δακρυσμένος ο Δημήτρης Μοθωναίος εξομολογείται: «Άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον με κακοποιούσε σεξουαλικά από τα έξι μου χρόνια»

SCREENSHOT

Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος σήμερα το πρωί στη Φαίη Σκορδά και στην εκπομπή «Το Πρωινό». Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια και φανερά φορτισμένος ψυχολογικά αποκάλυψε ότι στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συγγενικό του πρόσωπο και μάλιστα κατά εξακολούθηση.

Αρχικά ο ηθοποιός είπε πως ήθελε να μιλήσει μόνο στην Φαίη, γιατί την νιώθει πολύ κοντά:

«Θέλω να μιλήσω, ήθελα να μιλήσω σε σένα γιατί σε νιώθω πολύ κοντινό μου άνθρωπο. Ακούω πολλά πράγματα τα οποία με θυμώνουν. Αν εγώ βρω το θάρρος και θέλω απλώς να μιλήσω σε σένα, είναι δεκτό… Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν.»

Ξεκίνησε να με κακοποιεί από τα 6, ένιωθα ότι με αγαπούσε, δεν το κατανοούσα ως κακοποίηση

«Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία… Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί… Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε και πάγωσα…», συμπλήρωσε ο Δημήτρης.

Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία

«Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε.»

Στα 26 μου κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε, μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να το ξεπεράσω

«Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες. Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το "σύννεφο" που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε.

Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν… Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό…»

Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα που δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί.

«Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν την κακοποίηση. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα που δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα δεν είδε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση. Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Ήταν κομβικό σημείο. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά. Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Έφυγα μετά το ατύχημα όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα.»

Έκανα εμετό όταν διάβασα την καταγγελία

«Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Το 2017 είχα 3 προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός. Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση με αναπνοές που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος με δάκρυα στα μάτια, και στο τέλος η Φαίη Σκόρδα κλαίγοντας τον πήρε αγκαλιά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cVjbIx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη