«Ναι» στην διπλή μάσκα λέει το CDC, πότε δεν το συνιστά

INTIME

Σε νέες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας και συγκεκριμένα της διπλής μάσκας προχώρησε ο αμερικανικός CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Η ενημέρωση έρχεται έπειτα από εργαστηριακό πείραμα το οποίο και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η υφασμάτινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική προσφέρει αποτελεσματικότερη προστασία από τον κορονοϊό.

Η διπλή μάσκα στο πείραμα που επικαλείται ο φορέας υγείας των ΗΠΑ μείωσε πράγματι την έκθεση στον κορονοϊό σχεδόν κατά 95%. Παρόλα αυτά, η διπλή μάσκα μπορεί να είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί από όλους.

Δεν πρέπει να υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή

Ο CDC αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του πώς υπάρχει δυσκολία στην δύσκολη ή αν η όραση μας περιορίζεται, τότε η διπλή μάσκα δεν αποτελεί καλή κίνηση.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο πολίτης για το αν θα φορέσει διπλή μάσκα.

Επίσης, ο CDC αναφέρει πως πρέπει να δοκιμάζουμε κάθε πιθανό τρόπο για αποτελεσματικότερη χρήση μάσκας πρώτα στο σπίτι, πριν βγούμε βγούμε έξω, ώστε να δούμε ότι μπορούμε να αναπνέουμε άνετα και να βλέπουμε ανεμπόδιστα.

Σε κάθε περίπτωση, ο CDC απορρίπτει την επιλογή χρήσης δύο μασκών μίας χρήσεως καθώς όπως φάνηκε και από το πείραμα δεν φαίνεται αυτό να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.

Aναλυτικά οι οδηγίες του CDC



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pxr6y7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη