Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για την μη λειτουργίας Εμβολιαστικού Κέντρου COVID-19 στην Αταλάντη


Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για την μη λειτουργίας Εμβολιαστικού Κέντρου COVID-19 στην Αταλάντη.

Με Αναφορά μου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια έθεσα το ζήτημα της μη λειτουργίας Εμβολιαστικού Κέντρου COVID-19 στο Δήμο Λοκρών. 

Η Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών, δεύτερου σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, παρά το ότι βρίσκεται στην μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού Λαμία και παρόλο που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο, σε προσωπικό και υποδομές Κέντρο Υγείας, ακόμα δεν διαθέτει εμβολιαστικό κέντρο.  Το αποτέλεσμα είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Δήμου να πρέπει να κινηθούν σε μακρινές περιοχές εντός και εκτός νομού προκειμένου να εμβολιαστούν (Δομοκός, Στυλίδα, Μαντούδι Ευβοίας) . 

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ορεινό Δήμο Μακρακώμης, του οποίου οι κάτοικοι διαμένουν κυρίως σε ορεινά απομακρυσμένα χωριά και καλούνται να μετακινηθούν π.χ. στο Καρπενήσι για τον εμβολιασμό τους.

Τόνισα ότι είναι κατανοητό και απολύτως σεβαστό το γεγονός ότι, λόγω των συγκεκριμένων προδιαγραφών του εμβολίου COVID-19, όσον αφορά την διακίνηση και φύλαξή του, δεν είναι δυνατό σε αυτή τη φάση να εξασφαλισθούν σε όλα τα σημεία τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τη σωστή διατήρηση και στη συνέχεια χρήση του  και πρότεινα  τώρα που αναμένεται η παραλαβή νέων εμβολίων, τα οποία δεν θα παρουσιάζουν τόσες ιδιαιτερότητες στην χρήση τους,  να ενεργοποιηθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου όλοι οι πολίτες να απολαύσουν το αγαθό του εμβολιασμού χωρίς ταλαιπωρία.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη