Ενίσχυση της διαφάνειας στην Αυτοδιοίκηση μέσω της πλατφόρμας datagov.gr

Ενίσχυση της διαφάνειας στην Αυτοδιοίκηση μέσω της πλατφόρμας datagov.gr

Η αξιοποίηση της πλατφόρμας datagov.gr για τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλλουν στη διαφάνεια αλλά και στη χάραξη οριζόντιων πολιτικών όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την εκτέλεση έργων στους δήμους της χώρας, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της ΚΕΔΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, ο γγ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Τρυποσκούφης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μία τέτοια πρωτοβουλία «μόνο όφελος θα φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ωστόσο, τόνισε ότι «χρειάζεται και η συνεργασία των δήμων, που θα κληθούν να συγκεντρώσουν και να επικαιροποιούν τα στοιχεία που απαιτούνται για να είναι λειτουργικός ο κόμβος αυτός».

Ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με την αρωγή των δήμων θα προχωρήσει η οργάνωση του εγχειρήματος, άμεσα, με τον ορισμό ομάδας εργασίας και την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου με την Ένωση και το υπουργείο Εσωτερικών, που θα θέτει τις διαδικασίες για την παρακολούθηση του προγράμματος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/36Y1vbg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη