Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί του lockdown, ο αριθμός ορόσημο στα κρούσματα που θα κρίνει το άνοιγμα

Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί του lockdown, ο αριθμός ορόσημο στα κρούσματα που θα κρίνει το άνοιγμα

Τρικλοποδιά στις εκτιμήσεις των ειδικών βάζουν τα μεταδοτικότερα στελέχη του κορονοϊού.

Και καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρεάζουν τα θεμέλια του ΕΣΥ, οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επιμένουν ότι ο πλέον σηματικός παράγοντας στην εξίσωση είναι οι αντοχές των νοσοκομείων, συμπληρώνοντας ότι παραδοσιακά ο Φεβρουάριος είναι ένας επιβαρυένος και συνεπώς δύσκολος μήνας.

«Οταν τα κρούσματα μειωθούν στα 500-600 ημερησίως και κυρίως διαπιστωθεί σταθερό ισοζύγιο εισιτηρίων - εξιτηρίων στα νοσοκομεία, θα είμασυε σε θέση να ανοίξουμε σταδιακά», εκτιμά μιλώντας στα Νέα, η Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα νωρίς ώστε να οδηγηθεί κανείς σε προβλέψεις για το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και θα ανοίξει η οικονομία.

Κατά την ίδια καθοριστικά για την εξέλιξη του συστήματος ακορντεόν θεωρούνται τα δεοδμένα της επόμενης εβδομάδας.

Διπλή μάσκα

Υπό τα δεδομένα αυτά, φαίνεται να κλειδώνει η σύσταση για τη χρήση διπλών μασκών από τους πολίτες (μίας χειρουργικής από μέσα και μιας υφασμάτινης από έξω) σε πολυσύχναστους χώρους, όπως είναι τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η μεταδοτικότητα των ενισχυμένων μεταλλάξεων.

Παράλληλα, ωστόσο οι επιστήμονες επιμένουν ότι το κλειδί παραμένι η σωστή χρήση μάσκας, είτε πρόκειται για μία, είτε για δύο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3dvj6vg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη