Εύοσμος: Το αυστηρό lockdown «χώρισε» την οδό Καραολή σε... κλειστά και ανοιχτά καταστήματα

voria.gr

Μια ιδιαίτερη κατάσταση δημιούργησε το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από το πρωί του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν στο δήμο, είχαν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν καταστήματα σε μια πλευρά του δρόμου (που ανήκει σε άλλον δήμο) και στην άλλη, στο απέναντι δηλαδή πεζοδρόμιο, να είναι κλειστά

Η ιδιαιτερότητα αυτή δημιουργήθηκε καθώς η μία πλευρά της οδού Καραολή και Δημητρίου εντάσσεται στα διοικητικά όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενώ η απέναντι ακριβώς στον δήμο Παύλου Μελά, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται από τα νέα μέτρα και η αγορά να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ένα ακόμη παράδοξο για τον ίδιο δρόμο, είναι ότι αν βρίσκεται στην μερία που εντάσσεται στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 αλλά αν κάποιος βρίσκεται... απέναντι, μπορεί να κυκλοφορεί έως τις 21:00.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου-Ευόσμου Κορδελιού, Βλάσης Νικολαΐδης, τόνισε ότι «από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο, δηλαδή ότι μπαίνει στο «κόκκινο», δημιουργήθηκε πολύ σοβαρό πρόβλημα για τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά ενώ τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο, από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο. Όταν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει κάτι, απλά αλλάζει γειτονιά και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή. Περνάνε στον απέναντι δρόμο και ψωνίζουν κανονικά!».

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε ότι «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή-Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά.

«Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με πληροφορίες από euosmos.gr, voria.gr



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bwriJc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη