Εύοσμος: Στη μια μεριά του δρόμου σκληρό lockdown, στην άλλη ανοιχτά καταστήματα

Eurokinissi

Μαγαζιά στην οδό Καραολή και Δημητρίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη κατέβασαν τα στόρια από την μια πλευρά του δρόμου από την περασμένη Παρασκευή, ενώ από την άλλη πλευρά του πεζοδρομίου λειτουργούν κανονικά.

Μια… πολύ περίεργη κατάσταση που προκαλεί μάλιστα αθέμιτο ανταγωνισμό και πολλές αντιδράσεις δημιούργησε το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από το πρωί του Σαββάτου στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αφήνοντας άναυδους τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους κατοίκους.

Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος Εύοσμου, συνορεύει με τον Δήμο Σταυρούπολης που όμως δεν έχει μπει σε lockdown με αποτέλεσμα να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα στη μια πλευρά του δρόμου και στην άλλη, στο απέναντι δηλαδή πεζοδρόμιο στον Εύοσμο, να είναι κλειστά!

Η ιδιαιτερότητα αυτή δημιουργήθηκε καθώς η μία πλευρά της οδού Καραολή και Δημητρίου εντάσσεται στα διοικητικά όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενώ η απέναντι ακριβώς στον δήμο Παύλου Μελά, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται από τα νέα μέτρα και η αγορά να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ακόμα, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα αλλά αν κάποιος βρίσκεται στην απέναντι μεριά του δρόμου, τυπικά τουλάχιστον, μπορεί να κυκλοφορεί έως τις 9 το βράδυ

Για το παράδοξο αυτό γεγονός μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου-Ευόσμου Κορδελιού, Βλάσης Νικολαΐδης και όπως είπε «από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο » κόκκινο», αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο, από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο. Όταν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει κάτι, απλά αλλάζει γειτονιά και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή. Περνάνε στον απέναντι δρόμο και ψωνίζουν κανονικά».

Για το ίδιο θέμα μίλησε  και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε ότι «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή-Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του Mega, μπορεί από τη μία μεριά της οδού Καραολή και Δημητρίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη τα καταστήματα να έχουν κατεβάσει ρολά, ωστόσο από την άλλη μεριά του πεζοδρομίου λειτουργούν κανονικά.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA, επιχειρηματίας της περιοχής τονίζει ότι η κινητικότητα παραμένει και όσοι θέλουν περνούν στον απέναντι δρόμο για να ψωνίσουν, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό:

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου τις τελευταίες μέρες με όλη αυτή την κατάσταση που έχει επικρατήσει στον δήμο μας. Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες του Ευόσμου γιατί τα καταστήματα κλείνουν στις 6 το απόγευμα, ενώ οι καταστηματάρχες του δήμου Παύλου Μελά που είναι στον ίδιο δρόμο ακριβώς κλείνουν στις 9».via Ειδήσεις https://ift.tt/2NZPVpG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.