Αυξάνονται οι έλεγχοι ενόψει lockdown - Συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων σε κομμωτήρια και καταστήματα

Eurokinissi

Παραβίαση των μέτρων από πολλές επιχειρήσεις ενόψει του lockdown στην Αττική. Συναθροίσεις και λειτουργία καταστημάτων που θα έπρεπε να είναι κλειστά

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
Ενόψει μάλιστα του Lockdown στην Αττική, πληθαίνουν από ότι φαίνεται οι παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων με μαζώξεις ατόμων σε καταστήματα, επιχειρήσεις, κομμωτήρια μη τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα δηλαδή μη φορώντας μάσκες στον εσωτερικό χώρο, μη κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και με την είσοδο ατόμων περισσότερων από όσα επιτρέπονται σε κάθε κατάστημα ανάλογα με τα τετραγωνικά του μέτρα.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις βρέθηκαν ακόμα και επιχειρήσεις εστίασης που είχαν ανοίξει και λειτουργούσαν κρυφά παρά την απαγόρευση, κομμωτήρια που δεν τηρούσαν λίστες ραντεβού, και καφέ που δεν τηρούσαν τη μη παραμονής στο εσωτερικό τους κατά την εξυπηρέτηση ενώ πολλοί ήταν όσοι ξεχύθηκαν χθες στις αγορές ενόψει του Lockdown που βάζει λουκέτο στα καταστήματα και με τη μέθοδο του clickaway.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και οι κυρώσεις

Χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.593) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.173) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.468) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (9) συλλήψεις, ως ακολούθως:

o (1.171) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
o (274) στην Αττική,
o (152) στη Θεσσαλονίκη,
o (119) στη Δυτική Ελλάδα,
o (102) στη Στερεά Ελλάδα,
o (100) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (86) στην Κρήτη,
o (65) στη Θεσσαλία,
o (60) στην Ήπειρο,
o (59) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (50) στα Ιόνια Νησιά,
o (49) στην Πελοπόννησο,
o (19) στο Βόρειο Αιγαίο,
o (18) στο Νότιο Αιγαίο και
o (18) στη Δυτική Μακεδονία.

Αττική
- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,
- σύλληψη και 4.300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου, καθώς στον εσωτερικό χώρο βρισκόταν περισσότεροι πελάτες από τον επιτρεπόμενο αριθμό, επιπρόσθετα δεν τηρούνταν λίστα ραντεβού και δεν είχε αναρτηθεί πινακίδα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κρεοπωλείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,
- 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο για μη τήρηση λίστας ραντεβού πελατών,
- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ, για παραμονή στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο ταβέρνας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ψησταριά για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (5) ατόμων για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ έκαστος για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.014) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.125) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.via Ειδήσεις https://ift.tt/3rDon7V
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.