«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική

Παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 7 Μαρτίου εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση των ειδικών θα διανύσουμε την τρίτη εβδομάδα συνεχούς lockdown στην Αττική. Οι κάτοικοι της Αττικής την Τσικνοπέμπτη και ελπίζουν για Καθαρά Δευτέρα.

Ανησυχία προκαλούν στους λοιμωξιολόγους οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας που αυτή τη στιγμή δεν είναι καλοί. Τα 1.784 νέα κρούσματα, η αύξηση των διασωληνωμένων, οι λίγες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και οι μεταλλάξεις με την εμφάνιση μάλιστα στη χώρα μας και μιας νέας από την Ουγκάντα, οδηγούν μόνο σε έναν δρόμο, αυτόν των κλειστών δραστηριοτήτων.

Στην Ελλάδα εντοπίστηκαν επιπλέον 242 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος. Από αυτά τα 226 βρέθηκαν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη, 12 στη νοτιοαφρικανική και ένα κρούσμα μετάλλαξης από την Ουγκάντα. Έτσι, όπως προκύπτει από πληροφορίες, οι ειδικοί θα εισηγηθούν την παράταση του lockdown στην Αττική και για την ερχόμενη εβδομάδα και καμία χαλάρωση των μέτρων.

Μάλιστα στο… κόκκινο αναμένεται να περάσουν και άλλες περιοχές. Μετά την Αρκαδία και το Ναύπλιο, υποψήφιες για… κοκκίνισμα είναι περιοχές όπως η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, δήμοι της Φθιώτιδας και σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν και η Κορινθία.

Περιοχές που παρουσιάζουν επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες. Στη Θεσπρωτία για παράδειγμα εντοπίστηκαν εννέα περιστατικά με την επίπτωση ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 20,65 περιστατικά, στην Κορινθία 31 περιστατικά και στη Λευκάδα 13.

Παραμένουν τα ωράρια απαγόρευσης μετακινήσεων

Για την επόμενη εβδομάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση να διατηρήσει τα ωράρια απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί της επομένης και για το Σαββατοκύριακο από τις 18:00 έως τις 0:005 το πρωί της επομένης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2PfOjIX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη