Σε οριακή κατάσταση η Αττική μετά την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, «κλείδωσε» η παράταση του lockdown

eurokinissi

Τα κρούσματα στην Αττική τα τελευταία 24ωρα έχουν «εκτοξευτεί», κάτι που συμβαίνει και με τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα πιεστική και τον πρωθυπουργό να προαναγγέλει την παράταση του lockdown.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στην Αττική 869 κρούσματα, μία ημέρα μετά τα 1.000 και πλέον κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για το Λεκανοπέδιο.

«Είδαμε μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, προαναγγέλλοντας την παράταση του lockdown.

Αναλυτικά τα κρούσματα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 99
  • Βόρειος Τομέας: 106
  • Δυτική Αττική: 31
  • Δυτικός τομέας Αθηνών: 134
  • Κεντρικός τομέας Αθηνών: 235
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 104
  • Πειραιάς: 143

Στο 90% γεμάτες οι ΜΕΘ της Αττικής, SOS από Κικίλια

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, η πληρότητα στις ΜΕΘ για κορωνοϊό φτάνει το 90%

«Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Την Τρίτη, είχαμε 168 εισαγωγές, ενώ τη Δευτέρα, είχαμε 186 εισαγωγές. Η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90% – 235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης από το Υπουργείο Υγείας.

Ενα θετικό στοιχείο που προκύπτει είναι η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα, καθώς μπορεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων να δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μεγάλων πόλεων από 15 έως 21 Φεβρουαρίου, ωστόσο δείχνουν μείωση σε Αττική (16.2%) και Βόλο (μείωση 27.6%).



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NGrgX7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη