Βατόπουλος: Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που οδήγησε στο lockdown

Βατόπουλος: Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που οδήγησε στο lockdown

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε ότι βασικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

«Tην Παρασκευή πολλοί από εμάς λέγαμε ότι από τότε έπρεπε να γίνει lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές ημέρες και αποδείχθηκε ότι δεν είχε νόημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

Βασικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Αυτό ήταν το καινούργιο. Αυτά τα πράγματα πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς» σημείωσε ο καθηγητής, ενώ σχολιάζοντας τη διάρκεια του lockdown ο κ. Βατόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Καταρχήν για 14 ημέρες θα είναι το lockdown, ελπίζουμε να μαζευτεί το πράγμα, θα δούμε. Έχει σημασία η υιοθέτηση της νέας κατάστασης από τους πολίτες».

Επιπλέον, από τις 24/1-30/1 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0-9 ετών, 435 θετικά παιδιά στα 6.636 κρούσματα, έναντι 297 στα 559 την προηγούμενη περίοδο, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παραθέτοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων. «Τεκμηριώθηκε αυτές τις ημέρες ότι έχουμε κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία που είναι περισσότερες από παλαιότερα. Τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συρροές. Γενικώς υπάρχει η γνώμη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν για λόγους που τους ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο».

Σε ερώτηση αν εξετάζεται να κλείσουν ξανά τα σχολεία σε όλη τη χώρα, απάντησε ότι «αυτό θα το δούμε από την πορεία της επιδημίας. Για τα σχολεία ίσως παίζει ρόλο και το βρετανικό στέλεχος, όπου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο μεταδοτικό και η λίγο μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντανακλά στα παιδιά» συμπλήρωσε o κ. Βατόπουλος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aS51oF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη