Σαρηγιάννης: «Μάλλον το τελευταίο lockdown, πότε θα φανούν τα αποτελέσματα»

Σαρηγιάννης: «Μάλλον το τελευταίο lockdown, πότε θα φανούν τα αποτελέσματα»

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει η Αττική την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, με τα μέτρα να εξειδικεύονται από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 12:00. «Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα, ενώ από την επόμενη βδομάδα, πιθανόν στα μέσα της, θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, «δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα, ενώ οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Αναφορικά με τη διάρκεια του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες. Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών, εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα» σημείωσε.

Για το αν θα έχουμε αποτελέσματα είπε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση». Επίσης, συμπλήρωσε ότι αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας θα μειωθεί η κινητικότητα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο, ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε την άνοιξη».via Ειδήσεις https://ift.tt/3rGYYKK
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.