«Ψήνεται» νέο mall τύπου Golden Hall στο Μαρούσι

«Ψήνεται» νέο mall τύπου Golden Hall στο Μαρούσι

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει τη δημιουργία master plan, για την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανόμενων χρήσεων λιανικού εμπορίου/πάρκου. Αυτό προκύπτει από
την ένατη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία εντοπίζεται πρόοδος στη διαδικασία μεταφοράς του οργανισμού του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στο Υπερταμείο.

Εκεί αποκαλύπτεται πως ο τεχνικός σύμβουλος κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός που αφορά στο συνολικό σχεδιασμό του συγκροτήματος. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε διάφορες εγκαταστάσεις.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Η ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε αθλητικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως είναι και αυτός του ΟΑΚΑ, δεν αποτελεί καινοτομία, αλλά πάγια πρακτική στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων
σταδίων στον δυτικό κόσμο. Εκτιμάται πως η ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου με χρήσεις, όχι μόνο λιανικών πωλήσεων, αλλά και:
• εστίασης
• καφέ
• ψυχαγωγίας,

στις ήδη δημοφιλείς εκτάσεις του ΟΑΚΑ, μπορεί να παράγει ένα σοβαρό ετήσιο εισόδημα ικανό να καλύψει τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας του.

Εφόσον μία τέτοια ανάπτυξη υλοποιηθεί στο εν λόγω ακίνητο, αυτό θα σημάνει πως η περιοχή του Αμαρουσίου θα κατέχει πλέον δεσπόζουσα θέση στην αθηναϊκή αγορά, καθώς ήδη στην περιοχή λειτουργούν τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα:

• το Τhe Mall Athens
• το the Golden Hall
• το Αvenue



via Ειδήσεις https://ift.tt/3uuSsJ5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη