Oμαδικές αγωγές δικηγόρων για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Eurokinissi

Θεωρούν πως αποκλείστηκαν αδίκως από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3.

Ενα συσσωρευμένο κύμα αντίδρασης δείχνουν οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, οι οποίοι με προεξάρχοντες τους δικηγόρους κάνουν πλέον και δικαστικές κινήσεις, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρωθυπουργό καθώς θεωρούν πως εκείνος θα δώσει λύση στα προβλήματά τους.

Οι δικηγόροι θεωρούν πως ενώ τα χρήματα που δικαιούνται ως επίδομα (400 ευρώ) είναι δικά τους χρήματα (εισφορές στον ΟΑΕΔ) το υπουργείο έβαζε και βάζει προσκόμματα στα κριτήρια και το τελικό ποσό αδικώντας τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα θεωρούν πως ενώ επί της ουσίας δεν δουλεύουν με κρατική εντολή (υπολειτουργία δικαστηρίων σχεδόν ένα χρόνο) δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική στήριξη. Αν συνυπολογίσει κανείς μάλιστα ότι οι εν λόγω διαμαρτυρόμενοι σύλλογοι εκπροσωπούν περίπου 350.000 επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες, αντιλαμβάνεται πως το κύμα είναι μεγάλο.

Ομαδικές αγωγές

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν ετοιμάζονται να κάνουν ομαδικές αγωγές κατά του δημοσίου καθώς θεωρούν πως αποκλείστηκαν αδίκως από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3. Για το λόγο αυτό θα διανεμηθεί δικόγραφο σε όλους τους δικηγόρους για να γίνει ομαδική αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό αναφέρουν:

Η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία επιβάλλεται και είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Την επιβάλλουν και λόγοι αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του θεσμικού τους ρόλου.

Οι επιστήμονες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας καθώς σε αυτούς απευθύνεται ο πολίτης για την αντιμετώπιση κάθε σημαντικού του ζητήματος (υγείας, δικαστικής προστασίας, ρύθμισης πολεοδομικών θεμάτων κ.ο.κ.) και συνεπικουρούν την Πολιτεία στο έργο της.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους μας και να σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένες και λυσιτελείς προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3an7Rmx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη