Πώς να ρυθμίσετε δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου σε έως 120 δόσεις

Πώς να ρυθμίσετε δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου σε έως 120 δόσεις

Ρύθμιση με έως και 120 δόσεις για τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία εκδόθηκαν έως το 2012, «τρέχει» πλέον στη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 4 Μαϊου για βεβαιωμένες οφειλές από τις 7/10/2019 έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ενώ για οφειλές οι οποίες θα βεβαιωθούν μετά τις 29 Απριλίου 2021 η προθεσμία θα είναι 6 μήνες μετά τη βεβαίωση.

Η ρύθμιση θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά τα δάνεια, τα οποία χορηγήθηκαν έως και το 2012, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ), και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις τράπεζες έως τις 7.10.2019.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής:

Η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο), που είναι αρμόδια για την είσπραξη (πληροφορίες στον ειδικό πίνακα της Ε.2073/2021 και στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISnet).

Οι προθεσμίες είναι οι εξής:

Μέχρι την Τρίτη 4/5/2021*, για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από 7.10.2019 μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

Πώς να υποβάλλετε την αίτηση

Για τη διευκόλυνσή τους, οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά την αίτησή τους, αποστέλλοντας mail στην αρμόδια Υπηρεσία, με θέμα, «Ρύθμιση 120 δόσεων για δάνεια με εγγύηση Δημοσίου».

Στο mail αυτό, συμπληρώνουν και επισυνάπτουν την υπεύθυνη δήλωση που είναι διαθέσιμη στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Gov.gr,

Για λόγους χρηστής διοίκησης, παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων και στους οφειλέτες, που από τις 27/10/2020 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4738/2020 που θέσπισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων) έχουν εντάξει τις οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013.

Οι οφειλέτες αυτοί μπορούν να εντάξουν το υπόλοιπο των εν λόγω οφειλών στη ρύθμιση έως και 120 δόσεων.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3fT5M5i
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη