Δωρεά ΙΣΝ εγκαταστάσεων για ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

Δωρεά ΙΣΝ εγκαταστάσεων για ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

Ολοκληρώθηκε η δωρεά του ΙΣΝ για τη διαμόρφωση νέων χώρων ΜΕΘ και ΜΑΦ, συνολικού ύψους €16.5 εκατομμυρίων σε 15 νοσοκομεία της χώρας. «Πολύτιμη, διαρκή και πολυεπίπεδη» χαρακτήρισε την προσφορά του ιδρύματος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

H δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη διαμόρφωση χώρων για την προσθήκη 175 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Η δωρεά του ιδρύματος περιλαμβάνει επίσης πενταετές πρόγραμμα εκπαίδευσης επί της εντατικής θεραπείας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα, έχουν ήδη παραδοθεί οι χώροι που φιλοξενούν 145 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Γ.Ν "Ευαγγελισμός", Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αττικόν, Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ, Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο», Γ.Ν. Λέσβου «Βοστάνειο», Γ.Ν Λαμίας, Γ.Ν. Θεσσαλονίκης "Γεννηματά", Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», Γ.Ν. «Άγιος Γεώργιος» Χανίων, Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Ηρακλείου Κρήτης και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6.500 ασθενείς ετησίως.

O Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος δήλωσε:«Η πανδημία μάς υπενθύμισε με τον πιο επιτακτικό τρόπο την αναγκαιότητα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και κυρίως των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό. Είτε πρόκειται για τους ασθενείς και την πρόσβαση τους σε άρτιες υπηρεσίες υγείας. Είτε πρόκειται για το ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό καθώς και τις υποδομές και τον εξοπλισμό, που οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους. Σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, είμαστε εδώ, και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στην Υγεία».

O Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισήμανε:«Από την αρχή της πανδημίας, προχωράμε ενώνοντας δυνάμεις, έχοντας ως αρχή ότι το Σύστημα Υγείας είναι ένα και είναι Εθνικό. Η γενναιόδωρη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, είναι πολύτιμη, διαρκής και πολυεπίπεδη. Αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις υγειονομικές δομές της Ελλάδας, για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, για τους συμπολίτες μας, κυρίως αυτούς που δε μπορούν, αυτούς που δεν έχουν».



via Ειδήσεις https://ift.tt/31YHWN2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη