Σε κλίμα έντασης καλούνται οι πρώτοι μάρτυρες για την προανακριτική Παππά

eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους η δεύτερη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά.

Τα κόμματα κατέθεσαν τον κατάλογο μαρτύρων που προτείνουν και ύστερα από αντιπαραθέσεις αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την Τρίτη να καταθέσει πρώτος ο Κυριάκος Τόμπρας, που φέρεται να έφερε σε επαφή τον Χρήστο Καλογίτσα με την εταιρία CCC, ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο συνεργάτης του Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής λογιστηρίου της CCC Αντώνης Λιανός.

Η ΝΔ επέμεινε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας, δηλαδή να κληθούν οι κ.κ. Τόμπρας, Καλογρίτσας, Νικολάου, Λιανός και σε δεύτερη φάση να κληθούν οι κ.κ. Βερύκιος, Μαρινάκης, Βαξεβάνης. Επίσης, ζητήθηκε να αιτηθεί η επιτροπή να έλθει από την εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ως πρώτος μάρτυρας να κληθεί ο Βλαδίμηρος -Ιωάννης Καλογρίτσας και μετά ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ένταση προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θανάση Πλεύρη και του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Ο διάλογος των δύο ανδρών:

Π. Πολάκης: Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε θέλετε δε θέλετε
Δ. Μαρκόπουλος: Μην δημιουργείς ένταση. Δεν έχει κάμερες να στήνεις show. Έχουμε ανοικτό κατάλογο μαρτύρων και θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Θ. Πλεύρης: Είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν προτάσεις για πυροτέχνημα όπως Στουρνάρας, Θεοδωρικάκος. Δηλαδή εμείς να πούμε Σπίρτζη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα ένταση δημιουργήθηκε όταν η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπουλου ζήτησε να κληθεί στην επιτροπή ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Γιαννακοπούλου: Πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά ο κ. Σπίρτζης. Να μπει στον κατάλογο από τώρα.
Τζανακόπουλος, Πολάκης: Για καλέστε τον, για καλέστε τον να έρθει να τα πει
Γιαννακοπούλου: Μην εξάπτεστε, όλα με τη σειρά τους, θα έρθουν όμορφα κι ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31YnrQS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη