Συναγερμός: Μυστηριώδης ιογενής πυρετός «σκότωσε» 70 ανθρώπους στην Ινδία

APE

Συναγερμό έχουν σημάνει οι Αρχές του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές της Ινδίας μετά τον θάνατο σχεδόν 70 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 40 παιδιά, από μυστηριώδη ιογενή πυρετό σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν εμφανίσει πολύ υψηλό πυρετό, αφυδάτωσης και αιφνίδια πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων, ενώ άλλα είχαν συμπτώματα δάγκειου πυρετού. Πολλά κρούσματα αναφέρονται στις επαρχίες της Άγρας και της Μαθούρα, στο Μαϊνπούρι, το Ετάχ και το Κασγκάντζ, ενώ το Φιροζαμπάντ είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στο κρατίδιο αυτό της Ινδίας. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική», τόνισε ο βουλευτής Μανίς Ασίτζα, σημειώνοντας ότι «η άρδευση και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής είναι οι βασικοί λόγοι της εξάπλωσης της νόσου».

Σύμφωνα με τους Times of India 72 παιδιά επί συνόλου 135 που έχουν νοσήσει, δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή σε κλινική στο Φιροζαμπάντ, ενώ πάνω από τα μισά εξ' αυτών εμφανίζουν συμπτώματα δάγκειου πυρετού. Μόνον το τελευταίο 24ωρο δώδεκα παιδιά έχασαν τις ζωές τους. «Μελετάμε την ακριβή αιτία», δήλωσε ο δρ Νεέτα Κουλσρέσθα, αρχίατρος της εν λόγω περιφέρειας προσθέτοντας ότι όλοι οι ασθενείς στα κρατικά νοσοκομεία υποβάλλονται σε τεστ κορωνοίού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση. «Ασθενείς του ιογενούς πυρετού νοσηλεύονται στις πτέρυγες Covid-19. Γιατροί και νοσηλευτές είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς η ένταση του πυρετού προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πολλά παιδιά χρειάζονται έως και δύο εβδομάδες για να αναρρώσουν», σημείωσε ο δρ Χανσράτζ Σινγκ, αρχίατρος στο Firozabad Medical College.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DoBFfj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη