Κορονοϊός: Το 87% των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πατρών είναι ανεμβολίαστο

Κορονοϊός: Το 87% των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πατρών είναι ανεμβολίαστο

Στον ρόλο που διαδραματίζει ο εμβολιασμός για την αποφυγή νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αργύρης Τζουβελέκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο κ. Τζουβελέκης σε ανάρτησή του στο Facebook, το 87% των νοσηλευόμενων ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών είναι ανεμβολίαστο.

«Εμβολιαστείτε όσο ακόμα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι του επικρατούντος στελέχους. Εμβολιαστείτε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», αναφέρει ο κ. Τζουβελέκης στο Facebook, καθώς από τους 131 ασθενείς, οι 114 είναι ανεμβολίαστοι.

{https://ift.tt/3j9vALI}

Αργά αλλά σταθερά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιδεινώνεται, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και την πίεση στα νοσοκομεία να αυξάνεται. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας «οδηγούν» οι ανεμβολίαστοι και για το λόγο αυτό τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί και πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την Τρίτη αφορούν την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Χτες, ο αριθμός διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 300, ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 317, και οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία είναι 280 -την ώρα που ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 252 ασθενείς.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι τον Οκτώβριο οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ θα φθάσουν τους 680 και οι νοσηλείες τις 3.600 με 3.700. Την εβδομάδα που ολοκληρώνεται, πάντως, ο μέσος όρος εισαγωγών ήταν 251 ασθενείς έναντι 166 που ήταν πριν από 3 εβδομάδες, ενώ η αύξηση στις ΜΕΘ το τελευταίο 10ημερο είναι 29,44%.

Η κάλυψη στις κλινικές Covid είναι στο 41%, ενώ στις ΜΕΘ η κάλυψη έχει φτάσει περίπου στο 60%, με την Κρήτη να έχει φθάσει στο 96,5%.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3j87mRT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη