Έρχονται 950 προσλήψεις εξπρές για λιμενικούς και συνοριοφύλακες

Eurokinissi

Προσλήψεις εξπρές για λιμενικούς και συνοριοφύλακες, προωθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, οι συγκεκριμένες προσλήψεις κρίνονται αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν οι εισροές μεταναστών που θα προκύψουν από την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο»

Αναλυτικά:

Τον ερχόμενο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στα μέσα του μήνα, 250 νέοι συνοριοφύλακες έχει αποφασιστεί να προσληφθούν για το νομό Έβρου, θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου για χρονικό διάστημα οχτώ μηνών. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έχει οριστεί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Παράλληλα αναμένεται να προσληφθούν και 50 λιμενικοί.

Προσόντα

  • Έλληνες πολίτες
  • Απόφοιτοι λυκείων ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού
  • 80% καλύπτεται από οποιονδήποτε έχει κατέχει απολυτήριο λυκείου ενώ το υπόλοιπο 20% θα καλύπτεται από υποψηφίους που έχουν πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή πτυχίο ΕΠΑΛ


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3B96KBy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη