Δήλωση βόμβα από τον Καπραβέλο: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε ώρα από κορονοϊό (βίντεο)

Δήλωση βόμβα από τον Καπραβέλο: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε ώρα από κορονοϊό (βίντεο)

Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος δήλωσε ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε μια ώρα από κορονοϊό.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα», θέλοντας να επισημάνει τον κίνδυνο που εξακολουθεί να υπάρχει από τον κορονοϊό, που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα. «Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης», σημείωσε. «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ΜΕΘ είπε ότι «δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τους ασθενείς με κορονοϊό, ούτε τους άλλους ασθενείς επειδή μερικοί δεν μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν».

«Οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε».

Η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από δώδεκα ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής, δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος. Ανέφερε δε ότι υπάρχει ένα όριο στη λογική. «Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό» σημείωσε.

Για την υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είπε ότι «δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας».

Και όπως τόνισε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2W1ga2P
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη