Βασιλακόπουλος: «Μόνο με τον εμβολιασμό θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας»

Βασιλακόπουλος: «Μόνο με τον εμβολιασμό θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι καθημερινά πεθαίνουν 20 συμπολίτες μας από τον κορονοϊό και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Την Τρίτη 18 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 4206 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ άλλοι 16 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Αυτό έχει ταρακουνήσει τους ειδικούς που τονίζουν με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί και φυσικά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν άμεσα.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι μόνο με τον εμβολιασμό μπορούμε να ζήσουμε ξανά τη ζωή μας όπως ήταν πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

Παράλληλα τόνισε ότι αντί να χτίσουμε ανοσία στον κορωνοϊό έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο. Στη συνέχεια εξήγησε τη δήλωση του υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά πεθαίνουν περίπου 20 συμπολίτες μας και η κοινωνία το θεωρεί σαν κάτι φυσιολογικό.

Απαντώντας σε όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο υπό τον φόβο μελλοντικών παρενεργειών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε « Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορωνοιό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοιού. Κάποιος που κόλλησε και ανάρρωσε φοβάται τι θα συμβεί σε 5 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα;».

Τέλος, ο καθηγητής πνευμονολογίας ανέφερε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική, η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη. Συνέστησε να φοράμε μάσκα και αν νιώσουμε ιδιαίτερη δυσφορία να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας ακόμα και αν δεν πάσχουμε από κάποιο νόσημα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XG2qLX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη