Ζαχαριάδης: «Ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης για τις φωτιές»

Ζαχαριάδης: «Ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης για τις φωτιές»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σπανού για τις φωτιές που κατάκαψαν τη Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζαχαριάδη έχει ως εξής: «Οι δηλώσεις του κ. Σπανού προκαλούν ανατριχίλα και ΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες. Σε συνέντευξη του πριν από μια βδομάδα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για λάθη και ευθύνες. Δεν μας είπε και δεν έδειξε ποια ήταν τα λάθη και ευθύνες για δέκα μέρες. Ζήτησε συγγνώμη... Για ποιο πράγμα επίσης δεν μας είπε! Ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί με μεθοδικότητα και σχέδιο να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο για τις κάμερες και όταν υπάρχουν κάμερες, μετά εξαφανίζεται και αφήνει τους πολίτες αβοήθητους, μόνους και ανασφαλείς. Η πολιτική ευθύνη δεν είναι αφηρημένη, στις δημοκρατίες πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, επικοινωνιακή φωτοβολίδα και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών.»

 Οι δηλώσεις Σπανού

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σπανός ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειάρχης με την υποστήριξη της ΝΔ είχε κάνει σοβαρές καταγγελίες για τις ελλείψεις στην πυρόσβεση των φοβερών πυρκαγιών που κατέστρεψαν δάση και περιουσίες στη Βόρεια Εύβοια.

Οι δηλώσεις Σπανού έχουν ως εξής: «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν. Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sKGjiB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη