Μια ''απλή'' πρόταση που αν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Μακρακώμης θα αναπτυχθεί η Δυτική Φθιώτιδα

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΦΑΣ

Η γεωγραφική θέση του χωριoύ μας Καστρί είναι μοναδική, απείρου κάλους και ομορφιάς, είμαστε μέσα στο πράσινο και δεν έχουμε κάπου να κάνουμε μια βόλτα μια ποδηλατάδα με ηρεμία και χωρίς κίνδυνο για μικρούς και μεγάλους!

Εν τω μεταξύ έχουμε το Σπερχειό που αγκαλιάζει το χωριό μας, θα συναντιέται με τη Bίστριζα με το πλατανόδασος στις όχθες του.

Έχουμε δυο δυνατά χαρτιά στα χέρια μας να διεκδικήσουμε να αξιοποιηθούν 

1)Το πλατανόδασος με το Σπερχειό που είναι προστατευόμενα από το πρόγραμμα Natura.

2)Την παλιά γέφυρα που είναι μνημείο και ανήκει στην Unesco.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε περιμετρικά του χωριού και δίπλα στο ποτάμι ένα δρόμο αποκλειστικά για ποδήλατα και βόλτα με τα πόδια φωτισμένο και παγκάκια, θα ξεκινάει από τη γέφυρα της Μεσοποταμίας και θα καταλήγει στο πάρκο κάτω από το γήπεδο.

Θα άλλαζε την εικόνα του χωριού μας και θα είχαμε και επισκέψεις από πολύ κόσμο.

Θα προστατεύαμε τη φύση και θα μπορούσαμε να τη χαρούμε. 

Θέλουμε αρωγό τη Περιφέρεια και το Δήμο ώστε να μας στηρίξουν με γεωλόγους, μηχανικούς κτλπ για να γίνει μια σοβαρή μελέτη να επιδοτηθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 

Αναγνώστης


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη