Φωτιά στα Βίλια: Μέρα μάχης με πολλά εναέρια μέσα η σημερινή κατά τον Γ. Πατούλη (βίντεο)

Φωτιά στα Βίλια: Μέρα μάχης με πολλά εναέρια μέσα η σημερινή κατά τον Γ. Πατούλη (βίντεο)

Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν κάτοικοι και πυροσβέστες στα Βίλια καθώς το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας όχι μόνο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά απειλεί οικισμούς όπως το Παλαιοχώρι και η Θέα.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στις επίγειες δυνάμεις που προσπαθούσαν όλη νύχτα να συγκρατήσουν την πύρινη λαίλαπα που καταστρέφει παρθένο δάσος στο Όρος Πατέρας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν ολόκληρη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο, σημειώνοντας ότι το πύρινο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 20 χιλιόμετρα.

Ο κ. Πατούλης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «όλο το βράδυ δόθηκε μεγάλη επίγεια μάχη. Η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι «είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο, πάνω από 20 χιλιόμετρα».

«Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση. Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα. Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης», σημείωσε. «Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, τα δασαρχεία που είναι υπεύθυνα να φτιάξουν τις αντιπυρικές ζώνες αυτή τη στιγμή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρίσκονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

«Υπήρξαν εντοπισμοί στο παρελθόν ανθρώπων που έκαναν εμπρησμό», είπε ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στις φωτιές στην Βαρυμπόμπη και το Πεδίον του Άρεως, όπου έγινε σύλληψη για εμπρησμό.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή και το ανακριτικό του πυροσβεστικού σώματος, και του αστυνομικού και του Αρείου Πάγου θα πρέπει να δέσουν όλο το παζλ, εάν δηλαδή όλα αυτά έχουν σχέση μεταξύ τους ή αν ήταν μεμονωμένα. Οι περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν στην Αττική ήταν μεγάλες».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CXKwnJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.