Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φθινοπωρινό σκηνικό αυτή τη βδομάδα με βροχές και καταιγίδες, αναλυτική πρόβλεψη

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φθινοπωρινό σκηνικό αυτή τη βδομάδα με βροχές και καταιγίδες, αναλυτική πρόβλεψη

Με βροχές, τοπικές καταιγίδες και βοριάδες θα κυλήσει η νέα εβδομάδα που προς το τέλος της θα θυμίσει Φθινόπωρο. Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με βροχές, πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και ενίσχυση των βοριάδων θα κυλήσει καιρικά η νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα έρθουν περισσότερες βροχές και θα έχουμε την πρώτη φθινοπωρινή εικόνα.

Ένα βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες καθώς αυτό θα μετατοπίζεται προς τα βόρεια-βορειοδυτικά Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα μας και κυρίως τα ανατολικά και βόρεια τμήματα.

Συγκεκριμένα, βροχές θα δεχτούν οι περιοχές ανατολικότερα της οροσειράς της Πίνδου και κυρίως τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας αλλά και οι Σποράδες.

Παράλληλα, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας τοπικά ακόμη και τα 7 μποφόρ κάτι που όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αυξάνει ξανά κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιάς. «Πρέπει να δείξουμε και αυτή την εβδομάδα την απαιτούμενη προσοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι βροχές θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μάλιστα προς το τέλος το σκηνικό θα γίνει φθινοπωρινό καθώς θα μετατοπιστεί προς την περιοχή μας ένα νεφικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί τώρα στην περιοχή της Ισπανίας.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης και πάλι τα ανατολικά και βόρεια τμήματα θα επηρεαστούν ωστόσο καλύτερη εικόνα των βροχοπτώσεων θα υπάρχει τις επόμενες μέρες.

broximikro2

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες, μέχρι και το Σάββατο, προβλέπεται:

ΤΡΙΤΗ 31-08-2021
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

broximikro30

ΠΕΜΠΤΗ 02-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-09-2021
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ztI7zc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη